20 Ocak 2015 Salı

TRUFF

Malzemeler:

200 gr. çikolata (Sütlü-bitter)
200 gr. çiğ krema (1 küçük paket)
1 adet kakaolu baton kek
Bir çay bardağı dövülmüş fındık

Kaplamak için:

Kakao
Hindistan cevizi
Fındık
Antep fıstığı

Yapılışı:

Kremayı orta boy bir sos tenceresine alın, kaynayana kadar bekleyin ve içine doğradığınız bitter ve sütlü  çikolataları içine ekleyin ve eriyene kadar çırpın, eriyince ocaktan alın.
Keki elinizde derin bir kaba ufalayın, dövülmüş fındığı ekleyin, oda sıcaklığına gelen çikolatalı kremayı içine dökün ve iyice yoğurun. Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar kopartın, elinizde yuvarlayın ve her birini dövülmüş fındık parçalarına ve diğer soslara bulayın. Truff kağıtlarında servis yapın..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder