14 Eylül 2014 Pazar

ŞEHRİYELİ TAVUKLU SALATA


MALZEMELER:

1 adet tavuk göğsü
1 su bard. tel şehriye
1 demet dereotu
1 tutam maydanoz
3-4 adet yeşil soğan
6-7 adet orta boy kornişon turşu
mısır
nar ekşisi 
yarım limon
tuz
yağ

YAPILIŞI:

Tavuk göğsünü bir tencerede üzerine gelecek kadar su koyup pişirin.Biraz soğumaya bırakın ve didin.
Yapışmaz bir tavada çok az yağ koyup şehriyeleri rengi değişmeyecek kadar kavurun ve üstüne 1 bardak kaynar su dökün pilav gibi demlenmeye bırakın.
Kornişon turşuyu,dereotunu,yeşil soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın.
Tüm malzemeleri birleştirerek mısırı,nar ekşisini,limonu,yağı ve az miktarda (kornişon turşusunu hesap ederek) tuzu da ekleyip karıştırın ve servise sunun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder