5 Eylül 2014 Cuma

İKİ RENKLİ JÖLELİ PUDİNG


MALZEMELER: 

1 paket muzlu jöle
1 adet muz

Puding için:

2 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta (istenilirse 2 yk.un da olabilir)
1 tatlı kaşığı vanilya

İsteğe göre hazır puding de kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI:

Pudingi hazırlayın..Bunun için; süt, şeker, vanilya, nişasta ve unu, kısık ateşte sürekli karıştırarak, boza kıvamında pişirin ve ocaktan alarak, ılınmasını sağlayın.
Muzlu jöleyi, 2 su bardağı kaynar suda karıştırarak iyice eritin. Jöle paketinin üzerinde farklı bir yapım şekli varsa, onu uygulayın..
Muzları ince dilimler halinde dilimleyin.
Kullanacağınız kupların içine, yarısına kadar jöle doldurup, dilimlenen muzlardan paylaştırın.
Yarısına kadar jöle ile doldurduğunuz kupları, hafif yan eğerek, buzlukta bu şekilde sabitleyerek, 10 dk kadar soğutunuz.
10 dk. kadar buzlukta bu şekilde bekleyen kupları çıkarıp, aynı şekilde yan tutarak, kaşık yardımı ile kalan kısma pudingi doldurun , tekrar buzluğa bu şekilde koyup, 10 dk. daha bekletin. ----10 dk. sonra buzluktan aldığınız kupları, normal dikey olarak, buzdolabının alt kısmına alabilirsiniz..
Servis edeceğiniz zaman, rendelenmiş çikolata ve çikolata parçacıkları ile servis yapın.

papatya-sofrasi.blogspot.com sitesine bu güzel tarif için teşekkürler.. ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder