8 Eylül 2014 Pazartesi

KÖFTELİ KREP SARMASI


MALZEMELER:

Krep Malzemeleri: (8 adet krep için)

2 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı un (silme olacak)
1 silme tatlı kaşığı tuz


Köfte malzemeleri:

500 gr. Orta yağlı kıyma
1 büyük soğan
Bir tutam maydanoz
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Arzunuza göre, karabiber, kimyon, kekik, yenibahar, kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz


Sos Malzemeleri:

1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar peyniri

YAPILIŞI:

Krep Yapımı

Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırın. Tuzunu atın.
Unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.
Akışkan bir hamur olması gerekiyor. Koyu olursa krepin pişmesi güçleşir. İçi hamur kalabilir.
Teflon tavanıza güveniyorsanız hiç yağlamayın. Aksi halde hafifçe yağlayın ki sizi zor durumda bırakmasın.
İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp eğerek hamurun, tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.
Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepinizi çevirin.
Krepinizi ne çok yüksek, ne de çok kısık ateşte pişirmeniz doğru olmaz. Orta ateşi tercih etmelisiniz.


Yemeğin Hazırlanışı

Köfte malzemelerini yaklaşık 15 dakika kadar yoğurun. 8 adet uzun köfte yapın.
Hazırladığınız kreplerin bir köşesine köftelerden koyun. Kenarlarını içe katlayın ve rulo yaparak sarın.
Tepsiye yerleştirin. Sos malzemelerini çırpıp kreplerin üzerine dökün.
180 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder