RENKLİ PATATES TOPLARI
MALZEMELER:
8-9 orta boy patates
1-2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
3 adet havuç, rendelenmiş
küçük bir demet dereotu veya maydanoz, doğranmış
kırmızı biber
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Ezme aleti ile hepsini geniş bir kapta ezin. Tereyağını ilave edin. Patateslerin sıcaklığı ile yağın erimesini sağlayın. En son tuzunu ekleyip karıştırın.
Ayrı ayrı tabaklara havucu, dereotunu ve biberi koyun. Patatesten bir miktar alıp avucunuzda top yapın. Daha sonra bu topu havuca bulayıp tabağa yerleştirin. Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
8-9 orta boy patates
1-2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
3 adet havuç, rendelenmiş
küçük bir demet dereotu veya maydanoz, doğranmış
kırmızı biber
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Ezme aleti ile hepsini geniş bir kapta ezin. Tereyağını ilave edin. Patateslerin sıcaklığı ile yağın erimesini sağlayın. En son tuzunu ekleyip karıştırın.
Ayrı ayrı tabaklara havucu, dereotunu ve biberi koyun. Patatesten bir miktar alıp avucunuzda top yapın. Daha sonra bu topu havuca bulayıp tabağa yerleştirin. Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder