8 Eylül 2014 Pazartesi

MAKARNA BÖREĞİ



Malzemeler:

1 paket pastavilla kelebek makarnası 
2 sb süt
4 yumurta
1 su bardağının 4/3'ü kadar sıvıyağ
3 yufka
300 gr. yağlı beyaz peynir
250 gr kaşar peynir
1 bağ maydanoz


Yapılışı :

1 paket makarnayı haşlayın ve haşanlandıktan sonra süzün.Beyaz peynirin içine 1 bağ maydanoz ve rendelenmiş kaşar ilave edip, harmanlayın. Süt, yumurtanın beyazı , sıvı yağ biraz tuzla karıştırın.Fırın tepsisi yağlayın ve 1 tane yufka tepsiden taşacak şekilde koyun.

Haşlanmış makarnanın yarısını yufkanın üzerine dökün. Hazırlanan süt karışımının 3/1'i makarnanın üstüne dökün. 2. yufkayı tepsinin içine taşmayacak şekilde büzerek yerleştirin. Kalan makarnanın tamamı da 2.katın üstüne koyun. Aynı şekilde hazırlanan süt karışımından makarnanın üstüne koyun.

Son 3. yufkayı da tepsiden taşmayacak şekilde büzerek koyun. Süt karışımını tekrar üstünden gezdirdikten sonra, yanlardan taşan yufkayı tepsinin üstüne doğru kapatın. Son kalan süt karışımı son katın üstüne dökün. Kalan 4 yumurta sarısı karıştırıldıktan sonra yufkanın üstüne sürün. Küçük küçük tereyağ parçaları üstüne koyun ve 2 saat dışarıda bekletin. Sonra fırına verin 180 derecede pişirin..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder