8 Eylül 2014 Pazartesi

MEYVELİ KEDİ DİLİ PASTA



MALZEMELER:

2 paket kedi dili
1 paket 24 cm 'lik pasta tabanı
3 adet muz
1 adet portakal
1 adet armut
1 çay bardağı parça çikolata
2 su bardağı süt

kreması için:

3.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kaşık un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

jölesi için:

1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:

Pasta şekillendirmesine geçmeden önce krema malzemelerinin hepsini bir tencereye koyarak sürekli karıştırın, kaynadığında altını kapatın ve soğumaya bırakın.

26 cm'lik kelepçeli kek kalıbının sadece kenar kısmını alıp düz bir tabağa yerleştirin.Hazır aldığınız pasta tabanının yarısını kalıbın tam ortasına yerleştirin.

Kedi dilleri pasta için uzun geldiğinden her birini 2 cm bıçak yardımıyla kesin.(2 cm'lik kedi dillerini başka pastalarda değerlendirebilirsiniz.)Bir kaseye 1 bardak sütü dökün ve kesik kısmı aşağı gelecek şekilde her kedi dilinin yarısını süte batırarak (batırdığınız kısmı keke yapışacak) kekle kalıbın arasında kalan kısma dikey şekilde yerleştirin.Bu işlem bittikten sonra yarım bardak sütle önceden içine yerleştirdiğiniz pasta tabanını her yerine gelecek şekilde kaşık yardımıyla ıslatın.
Daha sonra soğumaya bıraktığınız kremanın 3/4ünü pasta tabanının üstüne yayın.Muzları dilimleyip üstüne dizin ve aralarına da parça çikolatalardan serpiştirin.Pasta tabanının diğer kısmını da yarım bardak sütle ıslatın ve muzların üstüne yerleştirin.Geriye kalan kremayı pasta tabanının üstüne yayın.

Jöle yapımı için tüm malzemelerini küçük bir tava/tencerede kaynayıncaya kadar karıştırıp pişirin.

En üste yaydığınız kremanın üzerine istediğiniz meyveyi istediğiniz şekilde yerleştirin.Meyvelerin kararmaması için hazırladığımız jöleyi biraz ılınınca üstüne dökün.

Not: Pastayı en az 6 saat buzdolabında bekletin.Servise yakın kelepçeli kalıbı açıp kurdela ile bağlayıp servis yapabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder