8 Eylül 2014 Pazartesi

ÇİKOLATALI FRANSIZ KEKİ


Malzemeler :

160 gr bitter çikolata
150 gr margarin
4 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık
2/3 su bardağı un
1 paket vanilya
3/4 paket kabartma tozu

üzeri için:

çikolata sosu

Yapılışı:

150 gr margarini benmari usulü eritin. Eriyen margarine 160 gr bitter çikolatayı ekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağlayın.

Çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alın. 4 yumurtanın sarısını, toz şekeri ve cevizi ekleyip iyice çırpın. unu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin. bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırın. karışıma kabartma tozunu ekleyerek aynı şekilde bir-iki kez daha karıştırın.

Fırını 220C'ye getirin. Kek kalıbını (26cm'lik kelepçeli kalıp) yağlı kağıdın üzerine getirip bir daire çizin. bu kağıdı kek kalıbının tabanın yerleştirin. kalıbın kenarlarını da fırça yardımıyla ayçiçek yağı ile yağlayın. (bu sayede kekinizin tabanı dümdüz olacak.)

Karışımı kalıba yayıp ısınan fırında 20 dakika pişirin.

Piştikten sonra keki düz bir tabağa ters çevirin.Üzerine çikolata sosu dökerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder