18 Ağustos 2014 Pazartesi

HÜNKAR BEĞENDİ


MALZEMELER:

Beğendisi için:

6 patlıcan
2 bardak süt
3 kaşık un
2 kaşık tereyağ
1 su bard. kaşar
tuz

Sotesi için:

kuşbaşı et
domates
biber
yağ
tuz
karabiber
kırmızı biber

YAPILIŞI:

Beğendisini yapmak için patlıcanları fırın ya da ocak üstünde köz tavasında közleyip soyun ve ince ince doğrayın.Daha sonra bir tencereye tereyağını alarak unu döküp karıştırın ve yavaş yavaş sütü yedirin.Kıvamlaşmaya başlayınca kaşarı ve tuzunu da ekleyip karıştırın.Tam olarak piştikten sonra altını kapatın.

Sote için domatesi ve biberi küçükçe doğrayın.Bir tavaya yağ alıp kuşbaşı etleri ekleyip pişmeye bırakın.Pişmeye yakın domatesi biberi ve geri kalan malzemeleri de ekleyerek iyice pişirin.
Servis tabağına önce beğendiği daha sonra ortasına sotesini dökerek servis edin.
Küçük küçük doğranmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder