18 Ağustos 2014 Pazartesi

KREMALI HAŞHAŞLI REVANİ




MALZEMELER:

4 tane yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı irmik
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un

Şerbet Malzemesi İçin:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
1 tutam tuz

Kreması için :
1 litre süt
3 kaşık un
2 kaşık nişasta
yarım su bard. şeker 


YAPILIŞI:

Keki hazırlamadan önce tüm şerbet malzemelerini bir tencereye alarak kaynatın kaynadıktan 10 dk. sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.Kek malzemelerinden yumurta ve şekeri derin bir kapta mikserle 3-4 dakika karıştırın.Daha sonra diğer tüm malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı ekleyin, 160 derece fırında pişirin.Kek piştikten sonra biraz ılınınca soğuk şerbeti üzerine dökün.Üzerinin kreması için tüm malzemeleri bir tencereye ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.Krema biraz soğuyunca şerbetlenmiş revaninin üzerine dökün. Süslemek için fıstık tozu kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder