18 Ağustos 2014 Pazartesi

ŞEKERPARE


MALZEMELER:

1 paket margarin
2 yumurta
1 çay bard. yağ
2 çay bard. irmik
1 çay bard. hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un


Şerbet için : 

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
bi kaç damla limon

YAPILIŞI:

Hamurun yapımından önce tüm şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynatın ve 10 dk daha kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.Hamuru için yumurtalardan birinin sarısı hariç diğer malzemelerle karıştırın ve istediğiniz gibi şekil vererek yağlı tepsiye dizin ve kenara ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün. (ben çatalla her birinin üzerine çizik attım) 160 derece ısıtılmış fırında pişirin.Piştikten hemen sonra soğumuş şerbeti sıcak hamurların üzerine dökün.Fıstık sosuyla süsleyin.

Not: İsterseniz yumurta sürmeyip hamurların üzerine birer tane fındık koyabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder