18 Ağustos 2014 Pazartesi

KREMALI KADAYIF


MALZEMELER:

400 gr. kadayıf
1 kg süt
1.5 su bard. şeker
1 paket krem şanti
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
1 su bard. ceviz

YAPILIŞI:

Kadayıfı parçalara ayırın ve fırında üzeri yanmayacak şekilde kızarana kadar pişirin.Daha sonra teflon bir tencerede margarin ve şekerin yarısını ile kadayıfları rengi daha koyulaşıncaya kadar kavurun.Krema için bir tencereye sütü,unu,nişastayı ve kalan şekeri alarak kaynayıncaya kadar pişirin.Krema biraz soğuduktan sonra krem şanti tozunu üzerine dökerek mikserle karıştırın.Dikdörtgen borcama kadayıfın yarısından çoğunu dökün ve düzleştirin.Daha sonra da kremayı üzerine dökerek düzgünce düzleştirin.Kremalı kadayıfı üstüne streç gererek dolabta soğumaya bırakın.Kadayıfın kalan kısmını bir şişe kavanoza koyarak servise yakın üstüne dökün(yerken kıtır kıtır olması için).Ve cevizleri de irice ezerek üzerine dökün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder